• Lorem ipsum

Bottle recyclingVERZAMELPUNT VAPE AFVAL

Bij onze dampwinkel in Groningen zamelen we gebruikte e-liquid flesjes en coils/atomizers/pods in. Daarnaast kunt u ook uw oude e-sigaretten, tankjes/clearomizers, batterijen en mods bij ons inleveren.

We accepteren alle gebruikte navulverpakkingen en hardwareonderdelen ongeacht waar deze zijn gekocht. 

Elektronisch roken is een groeimarkt, dat betekend dat er steeds meer vape afval komt. Hoe eerder er een visie op de verwerking van dit afval komt, hoe beter. Er is nog geen beleid vanuit de lokale autoriteiten op het afval dat uit e-roken voortkomt. Door gecentraliseerd in te zamelen willen we een voorzetje geven. De intentie is dat dit in samenwerking met de gemeente tot gestructureerde recycling en verantwoorde afvoer leidt.

Gebruikte e-liquid flesjes met nicotinehoudende vloeistof bevatten restanten die bij het klein chemisch afval horen. De e-liquid flesjes dienen volledig gereinigd voordat ze met het overige plastic afval afgevoerd kunnen worden voor recycling of de meest verantwoorde vernietiging. E-sigaretten met interne batterijen dienen als electronica bij de milieudienst aangeboden te worden. De batterijen die gebruikt worden in krachtige sub-ohm mods kunnen verzameld voor recycling van de grondstoffen.

Er is dus veel ruimte voor een slimmere aanpak dan vape afval simpelweg in de prullenbak gooien.

 

Breng uw vape afval naar onze winkel in de Oude Ebbingestraat 75 in Groningen. Gebruik gerust onze brievenbus buiten openingstijden.