• Lorem ipsum

Onze vloeistoffen die geschikt zijn voor Sub-Ohm e-sigaretten

Deze vloeistoffen hebben een hoger gehalte VG dan PG. VG staat voor plantaardige glycerine. VG voelt zachter op de keel dan PG. Te dunne vloeistof (Hoge PG) kan Sub-Ohm coils doen lekken en scherp aanvoelen.

Toon:
Geen producten gevonden...
Onze vloeistoffen die geschikt zijn voor Sub-Ohm e-sigaretten

De weerstand van de coil, gecombineerd met het wattage, bepaald de temperatuur waarop de vloeistof verdampt wordt. Hoge weerstand coils zijn minder geschikt voor hoge wattages dan lage weerstand coils. Bij hoge temperaturen wordt de vloeistof sneller verdampt en inhaleer je dus meer vloeistof per trek. Omdat PG (propyleen glycol) erg scherp kan worden en keelirritatie kan geven bij hoge inname, worden voor Sub-Ohm systemen meestal vloeistoffen met een relatief hoog VG gehalte gebruikt. 

30PG/70VG is een veelvoorkomende verhouding voor e-liquids bedoeld voor Sub-Ohm vapes. 

Snellere verdamping betekend ook relatief meer nicotine per trek. Dus bij hogere wattages kan het nicotinegehalte verlaagt. Nicotine kan ook scherp of benauwend voelen bij overmatige inname. Een overdosis nicotine kan misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken. 

De dosering van nicotine kan eenvoudig ingeschat: Gebruik de hoeveelheid die je nodig hebt om van de tabak af te blijven.

Er zijn wat richtlijnen om dit verstandig aan te pakken.

Als je bij 3 mg erg veel vloeistof moet inhaleren om voldoening te krijgen kun je beter een stapje omhoog naar 6 mg. Minder vloeistof inhaleren is niet alleen goedkoper maar ook beter voor het lijf. Als je bij 6 mg last krijgt van je keel of longen maar met 3 mg geen voldoening krijgt kun je vloeistoffen met nicotine zout (nic salt) proberen. Voor Sub-Ohm systemen hebben we een aantal hoge VG vloeistoffen met nic salt. (Zie onze Aisu lijn).

Omdat een te hoge dosis nic salts veel minder natuurlijke lichamelijke weerstand oproept dan een te hoge dosis standaard nicotine, raden we aan om niet meer dan 6 mg nic salt te gebruiken in Sub Ohm systemen. Een te hoge concentratie nic salts kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en een sterk verhoogde nicotine afhankelijkheid.

Als dit allemaal toch niet voor je werkt, en je hebt nog steeds de neiging om tabak te roken, raden we je aan om een pod systeem zoals de Caliburn, met een lage output en een hoge concentratie aan nicotine zout, te proberen. Nicotine is de belangrijkste aanjager van roken. Bel of mail ons voor advies.