• Lorem ipsum

Beperkte batterijduur kan een aantal redenen hebben. 

Allereerst maakt het type e-sigaret, de batterijcapaciteit en het gebruik ervan natuurlijk veel uit.

Ter referentie:

Een e-sigaret met een interne batterij van zo'n 500 tot 900 mAh, een coil weerstand van ↑1Ω (boven de 1 Ohm), waarvan elk uur zo'n 5 trekjes wordt genomen, zou ongeveer een dag mee moeten gaan.

Als de uwe vergelijkbare specificaties heeft maar vanaf het begin al binnen een of twee uur uur op is heeft dat waarschijnlijk niet met een defecte batterij te maken, maar simpelweg met uw vapegedrag. Wellicht neemt u veel trekjes achter elkaar, of inhaleert u elke keer een aantal seconden lang.

In dit geval is een e-sigaret met een hogere capaciteit batterij of een extra zelfde soort e-sigaret aan te raden. Vaak is de onderkant van de e-sigaret inwisselbaar, dus kan ook alleen de mod (onderkant van de e-sigaret met interne batterij) aangeschaft en het tankje (reservoir met coil) omgewisseld.

Als u een e-sigaret met een batterij heeft die uit de mod gehaald kan worden (doorgaans een 18650 batterij), dan kunt u ervoor kiezen om een extra batterij bij u te dragen. Deze batterijen zijn echter erg krachtig en moeten beschermt worden vervoerd. 

Om de laadtijd en levensduur van externe batterijen te optimaliseren raden wij aan om een externe batterijlader te gebruiken. Kijk hier voor externe batterijen, batterijladers en batterijbescherming.

Gaat de batterij van uw e-sigaret opeens minder lang mee?

E-sigaret batterijen nemen na ongeveer 300 x opladen in capaciteit af. Gebruikt u de e-sigaret inmiddels een jaar of langer? Dan is het wellicht tijd om een nieuwe aan te schaffen. 

Een andere oorzaak for het afnemen van de capaciteit kan ook simpelweg beschadiging zijn. Wanneer een te krachtige adapter wordt gebruikt kan de batterij oververhitten. Hierdoor kan de batterijcapaciteit in korte tijd sterk afnemen.

Het maximum laadvermogen staat bij ons op de site bij elk type e-sigaret vermeld bij de specificaties. Weet u het niet zeker? Gebruik dan een zwakke usb adapter. De meeste usb adapter die bij mobiele telefoons worden geleverd zijn snelladers (boven de 1 ampere). Deze zijn te krachtig voor veel e-sigaretten.

Wij bieden hier een usb adapter die veilig e gebruiken is en de levensduur van uw e-sigaret optimaliseert.

bent u nog niet geholpen met deze informatie? Bel of mail ons gerust, dan kunnen we u gericht advies geven.