• Lorem ipsum

Een lekkende vape kan een aantal oorzaken hebben. 

Check eerst de volgende dingen:

1. Is je coil versleten? Wanneer de coil 5 of meer dagen regelmatig gebruikt is kan het goed zijn dat deze niet meer goed functioneert. Sommige e-sigaret gebruikers kunnen zo'n twee weken met een coil doen, maar als hij na ongeveer een week niet meer goed smaakt en/of begint te lekken is hij vermoedelijk gewoon aan vervanging toe. Als de coil verbrand is door bijv. heel veel achter elkaar te inhaleren, niet op tijd bij te vullen of doordat er te dikke vloeistof is gebruikt, is het meestal tijd om de coil te vervangen (tenzij hij nog prima smaak geeft en niet lekt). Omdat de coil een open verbinding heeft en dus viezigheid uit de broekzak of tas verzameld (pluis of fijnstof) is het aan te raden om de coil zeer elke maand te vervangen, ook al wordt deze niet elke dag gebruikt.

Een versleten coil is de meest voorkomende reden voor een lekkende e-sigaret.

2. Is je coil goed aangedraaid? De coil kan is sommige gevallen wat los raken. Check even of deze met hand nog gemakkelijk iets vaster gedraaid kan worden. Hij hoeft niet muurvast. 

3. Is er een barst of hoekje uit het glaasje van de tank? Wanneer de e-smoker gevallen is kan het glaasje beschadigen. Dit is soms moeilijk zichtbaar. De meeste glaasjes kunnen eenvoudig vervangen. Bel of kom langs om je glaasje te laten vervangen. We hebben een voorraad van veel gebruikte modellen en kunnen vrijwel alle glaasjes bestellen. Een nieuw glaasje laten zetten kost niet meer dan 3 euro (incl. service).

4. Er blijven druppels in het mondstuk achter/je krijgt druppels in je mond? Wanneer niet alle verdampte vloeistof wordt geïnhaleerd blijft deze in de cylinder (coil en mondstuk) achter en druppelt deze e-liquid uit de airflow of uit het mondstuk. De oplossing is harder inhaleren of wanneer de e-sigaret een vuurknop heeft, de knop minder lang ingedrukt houden en iets langer inhaleren. Wanneer de overtollige vloeistof er eenmaal uit is gezogen of is verwijderd met bijv. een wattenstaafje, zal de coil vermoedelijk niet meet sputteren of lekken. Als het wattage/voltage of de temperatuur ingesteld kan worden dan is het belangrijk dat je instelling past bij de capaciteit van de coil. Op de meeste coils en bijbehorende verpakking staat het beste bereik aangegeven (15-25 watt bijv.). Bij een verkeerde instelling functioneert de coil niet optimaal en kan deze gaan lekken. Te zacht inhaleren bij een krachtig apparaat is ook een veelvoorkomende oorzaak. 

Lost dit het probleem niet op of weet je niet zeker hoe je de e-sigaret moet instellen? Kom gerust langs. We helpen graag en onze service is altijd gratis.