• Lorem ipsum

1. Misschien is de coil gewoon af

De levensduur van coils is voor velen zo'n twee weken. Maar als hij het een week doet is het ok. Wanneer de coil te droog gedampt wordt (vloeistof op) kan deze verbranden. De smaak neemt dan aanzienlijk af en kan zelfs zeer onaangenaam worden. Zit de coil er al een tijdje in of heeft u droog gedampt? Vervang de coil voor een nieuwe. Als het reservoir na het verwijderen van de oude coil nog onaangenaam ruikt is het aan te raden om deze leeg te gooien en goed schoon te maken voor dat de nieuwe coil geplaatst wordt. Het aroma van verbrand katoen kan erg koppig zijn. Heet water, wattenstaafje, goed poetsen en vervolgens goed drogen. 

2. Heeft u de nieuwe coil goed laten intrekken met e-liquid?

Wanneer u een nieuwe coil gebruikt moet het katoen hiervan eerst de vloeistof goed opnemen voordat de coil verhit wordt. Zo niet dan verschroeid het droge katoen en dat smaakt vies (dit heet een dry hit). Hoe lang de vloeistof moet intrekken hangt van het type e-sigaret af. Vraag het ons, of wacht simpelweg 15 minuten wanneer je een nieuwe coil in je tank hebt gedaan en de tank gevuld hebt met vloeistof. Na een dry hit kan de coil soms nog prima gebruikt worden, maar als de verbrande smaak aanhoudt is het helaas tijd om de coil te vervangen.

3. Heeft u gekeken naar de verhouding tussen PG en VG? Het soort en de hoeveelheid nicotine?

- Teveel PG kan een vervelende smaak geven. Bevat de e-liquid die u nu gebruikt meer PG dan uw vorige? Dan kan dit de reden zijn voor de gekke smaak. De mengverhouding staat altijd aangegeven op het flesje (bijv. 70/30 - pg/vg). 

- De twee beschikbare soorten nicotine (free base en nic salt) hebben verschillende smaken. Bent u nic salt gewend en gebruikt u nu ongeveer dezelfde dosis maar dan in free base? Dan zal je de nicotine een stuk duidelijker proeven. Ga gerust twee stappen omlaag om in de buurt van dezelfde smaak te komen. 10 mg nic salt is qua smaak ongeveer gelijk aan 3 mg free base. 20 mg nic salt is qua smaak ongeveer gelijk aan 6 mg free base.

Houd er rekening mee dat de werking van 3 mg free base anders is dan die van 10 mg nic salt. Als je merkt dat je op deze manier veel meer dampt, overweeg dan dan de mg's in freebase te verhogen en de smaak te accepteren, of ga terug naar nic salt. Bel ons voor advies als u hier specifieke vragen over heeft. We hebben ervaring en helpen graag. 

4. Verbrande smaak door beschadigde hardware

- Veel e-sigaretten kunnen beschadigen door het gebruik van een te krachtige adapter. Hierdoor oververhit batterij en dat kan de bedrading en/of chip aantasten. Het kan dan voorkomen dat de output naar de coil niet meer goed wordt gereguleerd. Hierdoor kan de coil verbranden of heel instabiel verhit worden. Niet fijn voor de smaak.

Gebruik een laptop of zwakke adapter (0.5 Ampere voor de langste levensduur van de hardware), of kom langs voor advies.

Schaf hier een betrouwbare 0.5 Ampere usb adapter aan.