• Lorem ipsum

Geachte klant, bij deze licht ik graag enkele reguleringswijzigingen met betrekking tot de tabakswet toe. Deze hebben op korte termijn namelijk behoorlijke impact op Nederlandse consumenten van vape producten..

We zullen updates direct hieronder weergeven. Er zijn namelijk nogal wat onzekerheden over de rechtmatigheid en kwaliteit van de onderzoeken en conclusies van de overheid.

Lees de volledige tekst onder updates...

UPDATES

- Vrijdag 30-06-2023 We hebben onze voorraad op oneindig gezet. Dit betekend dat je zoveel kunt bestellen als je wilt tot 12 uur vannacht. Wat niet fysiek op voorraad is zullen wij bestellen en naleveren. We laten via de mail weten welk gedeelte snel geleverd kan worden en welk gedeelte nageleverd wordt.

In de volledige tekst kun je zien welke producten straks nog wel leverbaar zijn via onze webwinkel. Bel ons gerust met vragen 050-2800116

- Woensdag 28-06-2023 Brancheorganisatie klaagt Nederlandse overheid aan voor online verkoopverbod, omdat dit volgens hen onwettig is. De online verkoop kan volgens de brancheorganisatie doorgaan totdat er een uitspraak is gedaan in de rechtbank. Updates hierover zullen volgen. We sluiten onze webshop tot er meer zekerheid. Meld u aan voor onze nieuwsbrief (onder elke pagina op onze website) als u op de hoogte wilt blijven over dit onderwerp.

- Maandag 26-06-2023 Smaakverbod nogmaals 3 maanden uitgesteld. Uit onderzoek blijkt dat de enige aroma's die nog zouden zijn toegestaan (zogenaamde 'tabaks'-smaken) van mindere kwaliteit zijn dan in eerste instantie door het RIVM werd gesuggereerd. Smaakverbod nu gepland op 1 januari 2024 zodat fabrikanten meer tijd hebben om met de resterende toegestane smaken nieuwe producten te ontwikkelen.

VOLLEDIGE TEKST

ER ZIJN TWEE SIGNIFICANTE WIJZIGINGEN IN DE TABAKSWARENWET.

Deze veranderingen zullen de vapemarkt aanzienlijk veranderen.

1. Vanaf juli 2023 mogen tabak en tabaksgerelateerde goederen niet meer op afstand worden gekocht of verkocht (incl. webshop-/telefoon-/e-mail-/whatsappbestellingen). Alle e-liquids, e-sigaretten en onderdelen van e-sigaretten vallen onder deze tabakswet. De verordening geldt ook voor verkopers in andere EU-landen, waardoor het illegaal is om tabaksgerelateerde producten naar Nederland te sturen. Buitenlandse webshops zullen worden beboet, zendingen zullen worden onderschept. Alle gereguleerde Nederlandse vape-webshops stoppen om deze reden vanaf 1 juli met de verkoop van vape- en tabaksproducten.

2. Vanaf januari 2024 zijn alle gearomatiseerde e-liquids, met uitzondering van enkele tabaksmaken, verboden. Dit omvat wegwerpartikelen en kant-en-klare navullingen in flessen. De meeste gespecialiseerde vape-winkels zullen om deze reden sluiten. Vanaf juli zul je toenemende schaarste gaan merken. E-liquids met smaken anders dan tabak mogen vanaf dan niet meer voor de Nederlandse markt geproduceerd worden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan elke pagina van onze site) om t.z.t. een ​​pre-orderlijst te ontvangen voor het geval je tijdig een voorraad wilt inslaan.

WAT ZIJN DE GEVOLGEN?

Het is zeer waarschijnlijk dat de meeste vape speciaalzaken zullen sluiten in de komende 6 maanden. Limbo blijft echter doorgaan als gespecialiseerde vape winkel. Lees hieronder over de toekomst van onze winkel

DE TOEKOMST VAN LIMBO.

Wij vinden het belangrijk dat volwassenen die ervoor kiezen om te vapen in plaats van te roken, toegang hebben tot een gespecialiseerd professioneel verkoopkanaal. Een plek waar de medewerkers ruime ervaring en expertise kunnen toepassen om de werking van apparaten, verschillende soorten e-liquids en verschillende soorten nicotine goed uit te leggen. Om die reden blijven we een gespecialiseerde vape-winkel, maar met enkele wijzigingen in onze werkwijze en enige uitbreiding van ons aanbod. Verder nemen wij vanaf 1 juli geen online bestellingen meer aan voor bezorging van producten die onder de tabakswet vallen. Onze huidige niet-tabak gerelateerde producten zoals aroma’s, base, geur concentraten, CBD-olie en therapeutische psychedelica blijven uiteraard beschikbaar voor thuislevering.

Om een gezond bedrijf te blijven, zullen we ons aanpassen aan de veranderende markt door uit te breiden in onze voedsel- en farmaceutische kwaliteit grondstoffen voor zelfzorg en therapeutische producten, zoals zelfgemaakte tincturen met CBD, zelfgemaakte eetwaren en smaken en geuren voor bijvoorbeeld aromatherapie. Hierdoor zullen wij helaas onze e-liquids en vape hardware moeten afdekken en kunnen wij deze producten alleen op aanvraag demonstreren. Dat doen we natuurlijk met alle liefde.

Voornamelijk vanwege de eenvoud en relatief lage kosten wordt voorspeld dat de meeste mensen hun eigen e-liquids zullen gaan maken. Vermoedelijk gebeurd dit ruim voordat het smaakverbod op 1 januari volledig van kracht wordt. We merken al een zekere veranderingen in het soort bestellingen dat bij ons gedaan wordt. Ondanks dat het voor ons verboden is om je te adviseren om eigen tabaksvervangende producten met bepaalde voedselaroma's te maken, passen we graag onze expertise toe om je te helpen met alle mogelijke vragen hierover. Voor zover wij weten is er geen wet tegen het geven van feitelijke antwoorden.

We hopen je op deze manier goed geïnformeerd te hebben en helpen je graag verder in onze winkel.

Hartelijke groet, Team Limbo