• Lorem ipsum

De basisingredienten voor uw huisgemaakte producten

Deze grondstoffen kunnen o.a. worden gebruikt voor uw zelf gemixte smaken, geuren, zalven en zepen.

Toon:
€13,99
Premium 100% PG base vloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig. Lees meer
Hoogbeek
Hoogbeek Premium Base 100% PG 1000ml
Premium 100% PG base vloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig.
€13,99
Hoogbeek
Artikelcode hb50pg50vg
€13,99
Premium 50/50 PG/VG basisvloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig. Lees meer
Hoogbeek
Hoogbeek Premium Base 50/50 PG/VG 1000ml
Premium 50/50 PG/VG basisvloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig.
€13,99
€13,99
Premium 30/70 PG/VG base vloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig. Lees meer
Hoogbeek
Hoogbeek Premium Base 30/70 PG/VG 1000ml
Premium 30/70 PG/VG base vloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig.
€13,99
Hoogbeek
Artikelcode hbglycerine
€13,99
Premium 100% plantaardige glycerine (VG) basisvloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig. Lees meer
Hoogbeek
Hoogbeek Premium Base 100% VG 1000ml
Premium 100% plantaardige glycerine (VG) basisvloeistof, farmaceutische kwaliteit, ideaal voor het zelf mengen van aromas en verwerking in verzorgingsproducten. Veilig en veelzijdig.
€13,99
Toon:
De basisingredienten voor uw huisgemaakte producten

Wat is Base?

'Base' verwijst naar een fundamenteel ingrediënt dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, fungerend als de primaire drager of oplosmiddel waarin andere ingrediënten worden gemengd of opgelost. Dit veelzijdige component is cruciaal bij het creëren van een breed scala aan producten, van persoonlijke verzorgingsproducten en voedseladditieven tot doe-het-zelf e-liquids voor vapen. In persoonlijke verzorgingsproducten kan een basis hydrateren, voeden en actieve ingrediënten aan de huid of het haar afgeven. In de culinaire wereld kan het dienen als zoetstof, verdikkingsmiddel of vochtbehoudmiddel in voedingsmiddelen en dranken. Voor e-liquids bestaat de basis doorgaans uit een mengsel van propyleenglycol (PG) en plantaardige glycerine (VG), wat de textuur, dampproductie en smaakintensiteit van het eindproduct bepaalt. In wezen is 'base' de ruggengraat van een formulering, die essentiele consistentie en eigenschappen biedt die nodig zijn voor de prestaties van het product zoals bedoeld.

Waar worden PG en VG over het algemeen voor gebruikt?

 

Propyleenglycol

Propyleen glycol wordt gebruikt in verschillende eetbare producten zoals vloeibare zoetstoffen, ijs, opgeklopte zuivelproducten en frisdrank. Propyleen glycol is tevens een basisingrediënt van onder andere e-liquids en verdampers die worden gebruikt voor de levering van geneesmiddelen of producten voor persoonlijke verzorging. 

In handdesinfecterende middelen op basis van alcohol wordt het gebruikt als bevochtiger om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Propyleen glycol wordt in veel geneesmiddelen als oplosmiddel gebruikt, waaronder orale, injecteerbare en topische formuleringen. Veel farmaceutische geneesmiddelen die onoplosbaar zijn in water gebruiken propyleenglycol als oplosmiddel en drager. Propyleenglycol wordt ook gebruikt als oplosmiddel en drager voor veel farmaceutische capsulepreparaten. 

Plantaardige glycerine

In extracties met de "tinctuur" -methode, wordt VG vaak gebruikt als een "alcoholvrij" alternatief voor ethanol als oplosmiddel bij het bereiden van aromas of  kruidenextracten. Bij tinctuurrecepten op alcoholbasis kan de alcohol dus worden vervangen door glycerine vanwege de conserverende eigenschappen. Plantaardige glycerine is tevens een basisingrediënt van onder andere e-liquids, hoestdrank en mondspoeling. 

In voedingsmiddelen en dranken dient VG als bevochtiger, oplosmiddel en zoetstof en kan het helpen bij het bewaren van voedsel. Het wordt ook gebruikt als vulmiddel in commercieel bereide vetarme voedingsmiddelen (bijvoorbeeld koekjes) en als verdikkingsmiddel in likeuren. VG en water worden gebruikt om bepaalde soorten plantenbladeren te conserveren.